Какви забележителности да посетим, когато сме в Барселона

Какви забележителности да посетим, когато сме в Барселона

Екскурзия до Барселона несъмнено е една много добра идея по всяко време на годината.

Туристическа агенция Руал Травел предупреждава, че веднъж посетили този малък рай, част от сърцето ви ще остане там. Без значение дали търсите място за почивка за двама за уикенда, или добри оферти за почивка на море със семейството, Барселона няма да ви разочарова. 

Какво да видите по време на вашата екскурзия до Барселона

Барселона е толкова красив град, че си заслужава да разгледате всяка уличка в него. Положително настроените испанци правят екскурзията там още по-приятна. Ето и местата, които трябва непременно да посетите:

  1. Пеещият фонтан

Пеещият фонтан е изключително красив и е едно добро начало за обиколка на града. Има конкретно време, през което той пее и се осветява от хиляди цветове, затова най-добре проверете точния ден и час за представлението.

  1. Саграда Фамилия

Невероятната архитектура на тази сграда, както и голямото ѝ историческо значение, не спират да привличат хиляди туристи. Тя все още е недовършена, но е възможно да бъде посетена. Единствената довършена част, докато архитектът й – великият Гауди е бил все още жив, е Фасадата Рождество, през 1930 г. Другата завършена фасада е “Страст“. Разположена е на запад, като върху нея попадат последните слънчеви лъчи. 

  1. Базиликата Санта Мария дел Пи

От исторически документи знаем, че в края на X век извън Барселона вече е имало църква на Санта Мария дел Пи. Тя, уви, не е оцеляла и до днес, но в началото на XIV век, в готическия квартал на града, започва изграждането на едноименната базилика. Тя удивлява с архитектурата си, поради което е сред задължителните за посещение места.

  1. Планината Тибидабо и Църквата на свещеното сърце

Планината Тибидабо, издигаща се над морското равнище с 512 метра, е най-високата точка на града. От върха си градът изглежда е в дланта на ръката ви, а отварящата панорама е в състояние да ви очарова за дълго време. Основната атракция на планината Тибидабо е Храмът на Свещеното Сърце, построен точно на върха.

  1. Гюел 

Паркът Гюел е един от най-известните и уникални градски паркове в света. Влизайки вътре, ще попаднете в един нереален свят – палми, борове, тераси, направени от камъни. Проектиран е от самия Гауди и е разположен на хълма Eл Кармел. 

Из Барселона определено има множество интересни места за посещение. Архитектурата на града е наистина впечатляваща и всяка екскурзия до тук се нуждае от повторение.

Кога да отидем на екскурзия там

Сред туроператорите ще срещнете много интересни и евтини оферти за почивки и екскурзии в този град. Пътуването със самолет е лесно и удобно. Ако имате търпение и възможност да пътувате по време на промоции, може да намерите бюджетна цена за самолетни билети. Ако искате да избегнете тълпите от туристи, отидете в периода от ноември до март. Тогава километричните опашки пред забележителностите – доста по-малко.