Защо е важно да сключим застраховка преди пътуване?

Защо е важно да сключим застраховка преди пътуване?

Много са подробностите, които трябва да обмислите, преди да предприемете пътуване. Освен по отношение на транспорта, дестинацията и настаняването, редно е да вземете правилното решение и за вашата безопасност и сигурност.

Тези цели могат да бъдат покрити и осигурени от застраховка преди пътуване. Тя е чудесен начин да разполагате с план В или предварително осигурено решение в случай на непредвидени обстоятелства.

Какво представлява застраховката преди пътуване?

За да оцените нейните предимства, редно е първо да се запознаете отблизо със застраховката преди пътуване. Тя е вид застрахователен продукт, насочен към широк кръг от хора. Общото, което ги свързва, е предстоящото пътуване. Тук е важно да отбележим, че в повечето случаи застрахователните агенти са гъвкави и предоставят максимално широко покритие. В него влизат както пътуванията в чужбина, така и тези в рамките на нашите географски ширини.

Освен това, подобен тип застраховка може да се сключи и от чуждестранни граждани. Между другото, последните са длъжни да разполагат с този вид защита както при краткотраен, така и в случай на по-продължителен престой в България.

 Основната идея на застраховката преди пътуване е да ви възстанови разходите и да ви осигури съдействие в следните рискови ситуации:

  • Инцидент, злополука или друго събитие, изискващо медицинска или дентална услуга.
  • Организиране на спасителна акция и издирване, в случай че се изгубите в планината.
  • Отмяна на полета, както и голямо закъснение.
  • Защита, включително юридическа при загуба, кражба или повреда на багаж.
  • Репатриране в случай на смърт.
  • И други в зависимост от брокера и неговите условия в предложения застрахователен договор.

Какви са предимствата на застраховката преди пътуване?

Разбира се, най-голямото предимство да разполагате с такава застраховка, е чувството за сигурност. Без значение дали ще пътувате по работа, или за удоволствие, ще знаете, че в случай на инцидент или друго неприятно обстоятелство, ще можете да се справите лесно със ситуацията, респективно ще ви бъдат възстановени направените разходи. По този начин ще можете да се приберете навреме и в пълноценно здраве у дома, но също така и ще си спестите редица главоболия, нерви и време в разрешаване на проблемите извън родната ви страна или град.

Когато избирате надежден брокер за застраховка помощ при пътуване – limar24.bg е добър пример за такъв – ще получите и гаранция за денонощно съдействие и онлайн консултация. С други думи, на ваше разположение по всяко време ще има някой, който ще ви упъти, насочи и посъветва какви действия да предприемате при създалата се рискова и/или непредвидена ситуация.

Финансови предимства на застраховка помощ при пътуване

Застраховката помощ при пътуване най-често се изразява в покриване на разходи за ваша сметка. Те може да са от всякакво естество – за медицински услуги, за юридическа помощ, за специализирано съдействие и така нататък. Тези разходи в много случаи са доста високи и със или без застраховка, изпаднали в неприятна ситуация, вие ще трябва да ги заплатите.

Когато обаче имате на разположение подписан застрахователен договор за помощ при пътуване, средствата се покриват от брокера. Ако ги съпоставим със сумата, която ще заплатите за застраховката, тя звучи незначителна. С други думи, срещу ниска цена ще получите защита и разрешаване на ваш проблем, който би ви струвал доста по-скъпо, ако трябва да се справяте с него сами.

Застраховка помощ при пътуване е задължителна за сключване от чуждестранни граждани, пристигащи у нас, но и силно препоръчителна за българите, на които им предстои почивка или командировка. Тя е отличен начин да покрием риска от провалени планове и инциденти, а за съжаление такива винаги e възможно да ни застигнат.