4 Знака, че Инвестирането в Крипто Не е за Вас

Все по-голям брой търговци инвестират в криптовалути. Има потенциал за печелене на пари с инвестиране в крипто. Някои хора трябва да избягват да купуват тези цифрови активи въпреки техния потенциал.

4 Знака, че Инвестирането в Крипто Не е за Вас

Все по-голям брой търговци инвестират в криптовалути. Има потенциал за печелене на пари с инвестиране в крипто. Някои хора трябва да избягват да купуват тези цифрови активи въпреки техния потенциал.

Но въпреки че определено има потенциал да се правят пари чрез закупуване на криптовалута, влагането на пари в този клас активи не е правилният избор за всеки.

Всъщност, има четири големи знака показващи, че инвестиция в криптовалута може да не е най-добрият избор за вас.

Все още нямате портфолио от по-традиционни инвестиции

Някои инвестиции са по-рискови от други. Криптовалутите могат да бъдат едни от най-рисковите поради нестабилността, свързана с виртуалните монети и спекулативния характер на ценообразуването на крипто. В резултат на това, обикновено е най-добре да изградите портфолио от по-безопасни, по-традиционни инвестиции, като акции и облигации, преди да купите криптовалута.

Ако имате диверсифицирано портфолио от инвестиции, които са доказани за успех, ще имате по-голям шанс да имате разумна възвръщаемост и да изградите богатство с течение на времето – дори ако вашите крипто инвестиции не се реализират. Всъщност финансови експерти като Сюзи Орман препоръчват да инвестирате пари в криптовалута само ако може да си позволите да ги загубите.

Вие сте инвеститор, който е склонен към риск 

Вие сте инвеститор, който е склонен към риск 

Ако не ви е удобно да поемате риск и е вероятно да продадете при първия знак, че вашите криптовалути имат спад в цената, тогава изобщо не трябва да инвестирате в криптовалута.

Ако се страхувате да поемете риск, вероятно ще продадете в паниката, в най-неподходящия момент. Това почти гарантира, че в крайна сметка ще загубите пари, които потенциално бихте могли да възстановите, ако сте изчакали временното понижение на цената. Инвеститорите, които не са склонни към риск, е по-добре да избягват променливите активи точно по тази причина.

Надявате се да направите бърза печалба

Ако целта ви е да купувате криптовалути, които се качват и да продавате бързо, тогава шансовете да загубите пари са доста високи.

Търговията в краткосрочен план почти винаги е рецепта за бедствие, тъй като е наистина трудно да определите времето на вашите покупки – защото често няма да разберете, че даден актив расте нагоре, докато цената му вече не е на или близо до своя пик. Хората, които инвестират в дългосрочен план, са склонни да имат много по-голям успех с инвестирането, защото не им се налага да планират нещата перфектно.

Така че, освен ако не сте сигурни, че криптовалутата, която купувате, е монета, която ще бъде удобно да държите в продължение на много години – през добри икономически времена и лоши такива – вероятно трябва да избягвате да инвестирате в нея.

Планирате да изберете крипто инвестиции въз основа на одобрения от знаменитости или влиятелни лица в социалните медии

И накрая, много хора инвестират в криптовалута по грешни причини. Ако се надявате да купите монета, защото конкретна знаменитост я харесва или защото четете за нея в социалните медии, има вероятност да се окажете от грешната страна на нещата.

Не винаги може да се доверите на съветите, които четете от влиятелни лица или в социалните мрежи по няколко причини. Някои хора може да имат финансов стимул да популяризират определена монета или се надяват да спечелят пари със собствена инвестиция, като убеждават другите да следват тенденция. И дори тези, които имат добри мотиви, може да имат различни инвестиционни цели от вас.

Освен ако не знаете как да изследвате внимателно монетите, за да оцените техния дългосрочен потенциал – и техните рискове – тогава не трябва да инвестирате в криптовалута.

Ако забележите някой от тези четири знака, трябва да помислите или да изберете друга инвестиция, или да отделите време, за да се информирате по-добре за пазара на криптовалути, преди да инвестирате в него.