Можете ли наистина да правите пари с бинарни опции

Можете ли наистина да правите пари с бинарни опции?

Преди да започнете да се запознавате с основните правила и стратегии за търговия с бинарни опции, трябва да разберете дали това наистина е начин за получаване на доходи или просто друг метод за „изпомпване“ на пари. За да разберете това, трябва да разберете как се появява печалбата от сделката и да се запознаете с подробно ръководство за това как да търгувате с бинарни опции.

Сделката се основава на цената на актива. По този начин търговецът може да очаква да получи 80% печалба , ако цената на бинарните опции в края на срока му надвиши стойността, зададена в момента на покупката. Това кара човек да се чуди откъде брокерът взема толкова солидна сума пари, за да плати лихви при липса на комисионни. Факт е, че търговията с опции на финансовия пазар се извършва бинарно.

Принцип на бинарни опции

Това означава, че някои търговци отварят сделки „нагоре“, докато други отварят сделки „надолу“. В този случай се оказва, че един от търговците ще бъде губещият, в резултат на което брокерът ще получи 100% доход. От получените средства той дава 80% на търговеца, спечелил от транзакциите, а останалите запазва за себе си.

Веднага след като човек може да разбере същността на търговията с бинарни опции не само от търговци, но и от брокери, ще му стане ясно, че не може да става въпрос за изпомпване на пари. Тук, както във всеки бизнес, е важна компетентната стратегия и познаването на основните принципи на функциониране на пазара.

Търговията с бинарни опции за начинаещи започва с избора на правилния брокер

Не трябва да се дава предпочитание на първия срещнат специалист. Изборът на брокер се основава на следните правила:

Не забравяйте да проверите за лиценз , което показва, че специалистът има регулатор.  

Уверете се, че специалистът е посредник поне три години. Този показател е доста важен при определяне на степента на надеждност на специалист.  

Изборът на брокер също трябва да се основава на личните предпочитания. Не е достатъчно лесно да извършвате каквато и да е дейност, включително бинарни опции трейдинг, в тандем със специалист, който не ви подхожда не само по професионални, но и по лични качества.

Не трябва да се доверявате на голям брой положителни отзиви за работата на конкретен брокер, защото те могат да бъдат платени. Ще бъде много по-надеждно да привлечете съветите и препоръките на търговци, с които се познавате лично.

Бинарни опции търговия за абсолютно начинаещи – как да търгувате и да печелите?

Поради факта, че някои хора, които са далеч от финансовите пазари и търговията с опции, смятат, че търговците практически се занимават с отгатване на промените в цените на активите, този вид дейност често се сравнява с хазарта. Подобно сравнение обаче е фундаментално погрешно.

Факт е, че изборът на актив и прогнозите за промени в цената му се предхождат от задълбочено проучване на текущата ситуация на пазара и разработване на компетентна стратегия, която гарантира висока ефективност. В същото време е важно също така да сте наясно с функционирането на финансовия пазар.

Ето защо един от ключовите фактори при търговията с бинарни опции без загуба е правилният подход, който изключва лекомислието и възприемането на тази дейност като обикновена игра, в която всичко зависи от късмета.

Търговия за печалба

Днес няма специализирани учебни заведения, където човек може да премине курс за обучение по търговия. Освен това много специалисти и експерти твърдят, че не е необходимо специално образование, за да започнете да търгувате с бинарни опции. Това обаче изобщо не означава, че начинаещият ще може да разчита на успех, без дори да премине през елементарно самообучение.

Ако човек все още иска да започне да търгува с бинарни опции, тогава той трябва да вземе решение за брокер, да се регистрира в платформата и да направи депозит в предписания размер.

След това трябва да направите следното:

Посочете инструмент за търговия. Това може да бъде криптовалута, валутни двойки, акции и др.

Определете размера на залога. Минималният обем се определя от всеки конкретен брокер.

Задайте периода, след който договорът ще бъде затворен.

Дайте предпочитание на посоката на опцията (нагоре или надолу).