Плажовете на Свети Влас

Плажовете на Свети Влас

Свети Влас – курорт с плаж, отличен с международен син флаг – специална награда за качество на околната среда. Намира се на 40км от Бургас, северно от Слънчев бряг. Крайбрежната зона на Свети Влас включва няколко оборудвани плажни зони.

Елените е пясъчен плаж, разположен на 5 км от курорта, с красиви пейзажи и спокойно море, пълен с водни атракции и услуги. Централният плаж на курорта се състои от няколко зони, безплатни и платени. Тук има игрища за футбол и волейбол, батути и други водни атракции, а на този плаж работят кафенета, барове, зона за почивка, оборудвана с фотьойли и дивани. Дългият 400м източен плаж не е толкова добре оборудван и удобен. Повърхността е смесена, с пясък и камъни, а край брега се срещат морски водорасли. Но посетителите все още могат да наемат шезлонги и чадъри тук или да си купят надуваем дюшек.

Новият плаж е известен като удобна дестинация за почивка. Има тропически стил, поради което всички елементи тук, включително чадъри и шезлонги, са изработени от тръстика, което създава красива и уютна атмосфера. Посетителите на New Beach могат също да се хранят в изисканите ресторанти, да посетят спа център или да прекарат известно време във водните атракции, да отидат в местната фитнес зала и да вземат уроци по уиндсърф. Тук работи специална детска площадка.

Добър вариант за семейна почивка би бил плажът, разположен в близост до хотел Villa Tuna. Чистият пясъчен бряг с леко спускане във водата и плитката зона допринасят за това. Плажът разполага с добре изградена инфраструктура, която ще гарантира приятно прекарване – съблекални, ресторанти, водни атракции, чадъри, шезлонги и други.

Кога е подходящо да почивате в Свети Влас?

Плажният сезон в България започва през май, въпреки че повечето от курортните зони в момента могат да предложат само релакс с плуване в басейн, тъй като морето е все още студено. Изборът кога да почивате зависи от вашите лични предпочитания. Тези, които не понасят летните горещини, трябва да дойдат през юни или септември, а жените с деца до една година също трябва да изберат това време. За семейства с по-големи деца качествената морска почивка е гарантирана от началото на юли, когато морето се затопли достатъчно, за да плувате в него без ограничения. Плажният сезон приключва в края на септември, въпреки че на някои плажове по южното Черноморие в България морето остава топло до октомври.

Следете актуалната прогноза за времето в Свети Влас на SvetiVlas.net – Информационния портал на града.