Спалното бельо – стилен елемент от интериорния декор

Спалното бельо – стилен елемент от интериорния декор

Спалното бельо е вашият удобен и нежен партньор за сън. Като такъв, той говори много за вас. Можете да изберете за себе си най-доброто луксозно спално бельо, така че когато си легнете вечер да спите или решите да се отдадете на сладка дрямка през деня, да се потопите на истински сладки сънища. 

От какви платове е изработено луксозното спално бельо?

Качествените модели луксозно бельо са изработени от първокласни нишки и материи с дълъг живот, споделят от онлайн магазин Домко. Повечето от моделите са или 100 % памук или микс със синтетични нишки, което ги прави приятни на допир, хигроскопични и издръжливи. Видовете, които ще откриете, са:

  • египетски памук – предлага плюшена мекота, която може да се мери само с истинската коприна. Специфичното при него е, че платът е по-порест. Това автоматично позволява на въздуха да преминава свободно през тъканта, с което избягвате спарването, докато спите в тази луксозна материя;
  • жакард – материалът на наистина шикозното спално бельо. Тази скъпа материя гарантира висококачествени продукти от най-висок клас. Десените са за феновете на тежкия лукс, които знаят какво искат;
  • памучен сатен – изработен е от 100% памук, като името му идва от това, че притежава повече от качествата на сатена. Изглежда много стилно със своя лъскав оттенък, а в същото време е лесен за поддръжка;
  • комбинации с памук и модал – в този синхрон модалът става по издръжлив, като в същото време не отнема от бляскавата визия на леглото ви.
луксозно спално бельо

По какво се различава памукът от другите материи?

Качественият памук е в основата на най-добрите текстилни продукти. Той е хипоалергичен, но има свойството да се мачка повече след изпиране. Затова, избирайки първокласни горни и долни чаршафи, вие избягвате досадното гладене и захабяване, а това ще ви спести време. Моделите не запарват и предлагат максимален комфорт на достъпна цена. От онлайн магазин Domko.com споделят, че памучните влакна могат да абсорбират до 20% от теглото си във влага, но остават сухи на допир, задържат до 65% от водата, без да я изпускат. Поради това свойство памукът често се използва за производството на текстил за баня. Друго негово предимство е, че не натрупва статично електричество. Може да различите луксозните спални комплекти визуално и чрез докосване. При допир памукът се усеща като топла, мека материя без бръчки.

Как се почиства?

В зависимост от материала на луксозното спално бельо, температурата на пране може да варира от 30 до 40 градуса. Материи като коприната е препоръчително да се третират на 30 градуса при слаби обороти. Модалът е по-капризна материя, така че имайте това предвид, когато го слагате в пералнята и гладите – перете го на по-ниски градуси и гладете само с пара, съветват от Domko.com. Съблюдавайте винаги етикета, за правилно третиране на вашия луксозен артикул за спалня.

Богатият асортимент от размери и видове луксозно спално бельо ви дава възможност да се спрете на най-доброто за своята спалня. Изберете комплект за единично, двойно или кинг сайз легло и съчетайте с шалтета и олекотени завивки за по-стилна и завършена визия на помещението.