Как да се отървем от излишните сантиметри на тялото и да съхраним здравето си

Как да се отървем от излишните сантиметри на тялото и да съхраним здравето си

Тази тема е толкова горещо разисквана и често присъстваща в ума на поне половината от човечеството, че трудно ще кажем нещо ново. Възможно е различното приложение на всеизвестните техники да ни донесе очакваните резултати, които ще ни направят щастливи.

Дори и да звучи парадоксално, на първо място трябва да забравите, че искате да отслабнете. Всяка идея, която започне да се превръща в натрапчива и болезнена мисъл е обречена на провал. Всяко желание обаче, което е съпроводено с положителни емоции и радост в повечето случаи се увенчава с успех. Важното, което не бива да подценявате, е здравето. Нито една кауза не си заслужава, ако го застрашава.

За това, наред с всички останали мерки забравете лекарствата и единственото, което може да си позволявате от тук нататък, са билковите смеси за отслабване.

Вкусните отвари понякога съдържат простички съставки, които практиката доказва и като максимално успешни. Ето защо е желателно да избягвате изкуствените добавки и да се отдадете на здравословен живот, подправен с ароматна чаша чай.

Първи стъпки към целта

Както споменахме вече, изхвърлете от ума си всяко напрежение и всяка натрапчив мисъл по повод отслабването. За да го постигнете неминуемо ще трябва да промените начина си на живот. И това е всичко, към което трябва да се стремите. Възприемайте себе си, като че сте постигнали мечтаното тегло. Не страдайте и не се подлагайте на крайни мерки. Бързите резултати не са желателни, защото в повечето случаи те не са дълготрайни. А ние целим постижения, които не само да се запазят до живот, но и да се подобряват във времето.

Трансформацията на бъдещето

·  Обградете се с положителни мисли и започнете да се грижите за себе си като за най–голямата ценност, която притежавате!

Променете ежедневното си меню и го направете така, че то да е съобразено с вашите нужди. Ако не можете без месо – яжте, но си го подбирайте. Ако се засищате от малко, наблегнете на този плод и зеленчук, който най–много обичате. Захарта и пакетираните храни с въглехидрати не само ни карат да дебелеем, но се отразяват пагубно на целия организъм. От тях полза нямат и слабите.

· Движете се!

Ако не обичате да спортувате намерете друг ефективен начин да се движите, който ще ви доставя удоволствие. Танцувайте, плувайте, разхождайте се или всичко останало, което ще накара кръвта ви да циркулира. Слушайте повече музика и се обграждайте само с весели хора.

· Приемайте много течности!

Не посягайте към газираните безалкохолни напитки със подсладители и заместители на захарта с неясен произход. Тук пресните плодови сокове и билковите чайове трябва да заемат челната позиция. Пийте много вода. Ако не ви е любима, разхладете я с няколко бучки лед и овкусете с резени лимон. Защо да не добавите и листа от мента, мащерка, джоджен, риган. Така ще си гарантирате хидратиране, без пиенето на вода да се превръща в досадно задължение.

Не на последно място, откривайте радостта от живота. Само позитивните хора действат уверено и почти винаги постигат целите си.

Разгледайте подходящите билки и смеси на Lekovita.bg и се заредете с необходимото за вас, което ще подобри състоянието на организма ви и ще ви помогне със свалянето на излишните килограми.