детоксикация

Отслабване и детокс след празниците – някои ценни съвети

Периодът преди празниците е време, което е изпълнено с приготовления за идващите празнични дни – неизменна част от подготовката за посрещане на Коледа и Нова година преминава в обмисляне на празничното меню, с което да отрупаме трапезата. Част от представите ни за щастливите празнични дни неминуемо включват храната – изобилието на масата провокира рецепторите ни и сякаш ни настройва на празнична вълна.

Истинският сблъсък с действителността обаче идва във времето след отминаването на празничната вълна – прекомерната консултация на храна и всевъзможни видове вкусотии твърде често резултира в някой и друг излишен килограм. Вместо обаче да се обезсърчаваме и разстройваме, е далеч по-разумно да се приведем към действие. Днешната статия е ориентирана към даването на няколко практични насоки и съвети, които биха ни помогнали да се преборим с излишните килограми и да детоксикираме тялото си.

Отслабването и детоксът са особено здравословни и полезни

Ако сме прекалили с храната по празниците, то е съвсем резонно да опитаме отново да влезем във форма. Съвсем ясно е, че добрият и здравословен хранителен режим върви ръка за ръка със спортуването и физическата активност. Отправете се към фитнеса или просто се отдавайте на продължителни разходки. Бягането е също съвсем удачен вариант – чистият въздух би се отразил съвсем добре и разтоварващо на хората, чиято работа ежедневно е свързана с приковаване към бюрото вкъщи или в офиса.

Същетвуват множество детоксикиращи режими – някои от тях продължават един ден, докато други е възможно да се разпростират и в рамките на седмица. Обикновено включват консумацията основно на ябълки и приема на течности и неподсладени чайове например. Това е добър начин за изхвърляне на токсини от организма. Вид детокс е и повишеното количество прием на течности – ако допреди сте консумирали ограничени количество вода, то сега е времето, в което да се придържате към по-здравословно ежедневие.

От гледна точка на храните, разбира се, златното правило за сваляне на излишните килограми се крие в ограничаването на въглехидратите. Приемът на оптимално количество протеини и фибри биха се отразили наистина здравословно на физиката ни – фибрите доказано забързват метаболизма, а, ако ги комбинирате с напитка като зеления чай или специален чай за детокс и отслабване например, то тогава бихте съумели да извлечете максимална полза от тях. Консумацията на въглехидрати се увеличава по време на празниците – всички ние отрупваме трапезите си с вкусни хлябови, питки, баници, картофи. Ако желаем бързо и ефикасно да влезем във форма, то е добра идея да ограничим приема на подобни вкусотии.

Напомняме, че оптималният вариант за здравословен начин на живот се крие в баланса между консумацията на здравословни храни, приема на достатъчно количество течности и честото впускане във физически активности.