French Secret Tea

Мнение за чай French Secret Tea

French Secret Tea – възможно ли е да отслабнете с билков чай наистина за 28 дни?

Почти година в режим хоум офис и дистанционно обучение се оказа неочаквано изпитание за резултатите на домашния кантар и добрата ни форма. Спорта и активното движение в условията на пандемия не стоят като сериозна алтернатива в този момент, а близостта с хладилника само влошава нещата. Потърсихме жокер, който зоказано да не вреди на здравето, да няма странични ефекти и да има реално отражение върху отеснялото копче на дънките.

Измежду всички продукти на пазара най-безобидно ни се видя предложението за отслабване с билков чай French Secret Tea. Избрахме него, защото освен 100% натуралния състав той е съставен само от билки, които са типични за района и съответно би трябвало да имат добро действие върху организма. Също така ни привлече липсата на кофеин, защото обичаме ритуала на сутрешното кафе. Плюс беше, че чая може да се пие и охладен или на стайна температура, така че да замести безалокохолните напитки.

Заради многото коментари се спряхме на 28-дневна програма с три вида чай – за детокс, отслабване и бърз метаболизъм през нощта, която трябва да подтисне апетита, да пречисти организма и да забърза обмяната на веществата. За да не стане грешка, определихме премерване на теглото всеки понеделник през четирите седмици.

Започнахме с детокса, както е и препоръката по упътването. За разлика от всички стресиращи детокс режими, които разрешават само плодове и зеленчуци, или смутита и чай, този е лесен, защото не се налага да спреш да живееш нормално. Може да се ограничат или да се спрат алкохола, захарта и месото, но ако някой се интересува от детокс, това е ясно и без това.

Билките в чая Френч Сикрет Тий са приятни на вкус, а очаквания ефект е да подготви тялото за истинското отслабване, като се набляга на това, че след това резултатът е траен. В състава има коприва и бял трън, които са медалисти сред билките за детокс и на първо търсене излизат като отлични “чистачи” на кръвта, кръвоносните съдове и черния дроб. Вечер се пие по една чаша от чая за бърз метаболизъм, който трябва да стимулира обмяната, докато спиш. Честно казано, това беше чая, към който подходихме с най-голямо недоверие, защото мненията в мрежата за други сходни продукти са, че има много странични ефекти като безсъние, обезводняване и колики, а има и привикване и спиране на действието.

Оказа се, че не е така. Активната билка в клийнс чая е кора от зърнастец, която не предизвиква привикване и не изтънява лигавицата на червата. Навсякъде се препоръчва като много добро натурално средство за хора със забавен метаболизъм и лениви черва, защото няма странично действие. Доказано работи и веднага се отразява и върху задържането на вода.

След първата седмица определено тонусът е налице, а килограмите са минус 1, въпреки че сме в режим на детокс, а не на отслабване. Промяна в режима няма, освен, че алкохола е напълно изключен, за сметка на чая и водата. “Издънката” през тази седмица е, че на два пъти сме посегнали към месо, но със захарта все още се държим геройски и не докосваме. Същото не може да се каже за плодовете, които определено май залъгваме глада за сладко.

На втората седмица радостта е голяма, защото детоксът работи. Най-много се усеща в областта на корема, който сутрин е плосък и в общи линии не страда от подуване както преди. Съчетанието с нощния чай е добро и килограмите са минус 2-3, в зависимост от това, кога се теглим. Отслабването още не е започнало, обаче драма няма, защото резултатите са неочаквано добри, а видът на кожата и лицето определено е по-свеж.

Със започването на French Secret Tea Slimming чая има колебание дали да опитаме безплатния хранителен режим, но това остава само в сферата на добрите намерения. Човек трябва да се подготви отрано с продуктите и с приготвянето на храната, а вкъщи никой друг не иска да спазва режими, защото храната е най-голямото ни удоволствие в момента. Просто отваряме пакета и сменяме чая, защото детоксът вече е свършил.

Хубаво е, че всичките три чая от програмата French Secret Tea са на пакетчета и няма нужда да се занимаваш да запарваш, вариш или прецеждаш билки. Правят се като всички други чайове – заливаш с гореща вода и изчакваш няколко минути. Нашият принос към голямото отслабване е да не добавяме захар или подсладители, но в този случай няма и нужда. В чая за отслабване има няколко билки, сред които и рози и лавандула, но не е парфюмиран и не нагарча.

Оказва се, че розите имат действие на природен лаксатив и се използват от столетия за стимулиране на метаболизма и подтискане на апетита. Вече от опит можем да кажем, че билковият микс в този чай работи и след няколко дни наистина е много по-лесно да се ограничаваш с храната. Даже леко съжаляваме, че не започнахме режима, защото сигурно нямаше да е толкова трудно да го спазваме.

Резултатът в понеделник е категорично минус 4 килограма. Не бързаме да се радваме, защото отслабването може да е само от изведената вода, а това не е истинската цел, защото се връща много бързо обратно. С умерен оптимизъм продължаваме да пием чай, което не е кой знае какво на фона на домашните задължения и работата от вкъщи. И все пак, доста приятно е да си влизаш в тесните дрехи и малко повече от обичайното се завъртаме пред огледалото.

Ден 28-и и край на програмата. Слиминга и детокса са изпити, от клийнс чая са останали 2 самотни пакетчета. Кантарът се колебае между – 5 и 6, но настроението е супер. Плюсовете дотук са свалените килограми и добрия тонус. Броим като позитивно това, че не се налагаше да правим усилия нито за приготвянето на чая, нито за някакви специални храни. Единственото, което променихме е, че спряхме алкохола и захарта, но това не беше трудно. Добавихме доста вода и чай, което обаче се отрази прекрасно на кожата и като цяло го броим за един добър новосъздаден навик.

През тези 4 седмици поразтърсихме из нета повече информация за действието на билките от програмата и установихме, че French Secret Tea всъщност използват качествени източници на добре познати растения. Миксовете не са екзотични, по-скоро наистина са типични за Прованс, но работят. Заключението е, че с този чай може да се постигне ефект, но с уговорката, че в момента, в който започнете да прекалявате с храната или пиенето, ще се отрази. Добрата новина е, че към нито един от тези чайове няма привикване, както и към билковите чайове по принцип. Може да се пият спокойно всеки път, когато човек реши, че има нужда от тях или просто като един здравословен навик.