Kakav tip chanta da izberem za sezona

Какъв тип чанта да изберем за сезона? Проверихме модните тенденции

Какъв тип чанта да изберем за сезона? Проверихме модните тенденции

Ако попитаме сто произволно избрани мъже, кой е най-предпочитаният дамски аксесоар, в огромен процент ще видим повдигане на рамене. Зададем ли същия въпрос на жените обаче, отговорът е повече от ясен: дамската чанта. Тя е много, много повече от място за съхранение на всичките жизнено необходими за ежедневието ни 7 594 вещи. Използваме я като демонстрация на определен статус, избираме модел, който със сигурност няма да остане незабелязан. И не на последно място – част е от колекцията ни избрани модели чанти, която се разраства всяка година.

Каква е чантата на сезона?

Септември е в разгара си и броени дни след приключване на летния сезон, настройката за деловата есен е в пълна сила. Защо не я разнообразите с шопинг? Нямате ли нужда точно в този момент от ново попълнение в категория дамска чанта. Почти сме с убедени, че няма да ни коства много да провокираме вашето любопитство с модерните за сезона дамски чанти

– Гламур и звезди

Злато, сребро и лъскава дъга от цветове: блестящите чанти са навсякъде този сезон. От вечерни клъчове до есенни ежедневни  модели, вариантите ви за избор на ново попълнение стават все по-големи. Тенденциите се усещат в много от колекциите и големите брандове  включват блясъка на кожата и метала във всяко прет-а-порте. Ако заложите на благородните метали, със сигурност ще добавите шик в своя аутфит, без да губите своята елегантност и излъчване. Лачената чанта може да е бил нарицателен израз в миналото, но сега ситуацията е коренно различна – на тях залагат стилните дами, готови да заслепят с визия. 

Каква е чантата на сезона?

– Винтиджът е на мода

Отново. Затова, в случай че имате любим модел от десетина години, но в последно време никак не се сещате за него, извадете го от нафталина. Топ марките имат навика през определен период на време да превръщат демодето в тренд и да „съживяват“ остарелите форми, дизайни и аксесоари на дамската чанта. Ще сте на гребена на вълната със своя класически модел в синьо или кафяво и метална закопчалка на капака, носен на лявото рамо. Освежете го или пък по – добър съвет: разгледайте категорията дамски чанти на answear и изберете ново предложение. Направете го без да забравяте, че отново ще впечатлявате с чантата си след някоя друга година в поредната „винтидж вълна“

– Крафт модели „изплети си сам“ 

Може би ви е направило впечатление, че почти всеки сезон бохо стилът в чантите става отново актуален. През 2022 за пореден път ще се срещнем с него, като сега е представен от плетената крафт чанта. Изобщо не необходимо да сте нео хипстъри или крайни вегани, за да сте привлечени от висулките и шарените кожени ленти. Или да ви хареса комбинацията от цветове и материи. Ръчно създадените модели са истинско произведение на приложното изкуство, така че избирайки някоя от чантите ще получите наистина великолепен продукт. Който може да е истинска перла в личната ви колекция.

– С грижа за природата

Дръжки от рециклиран метал или пластмаса, корпус от биоразградими и еко материали – част от моделите на тази година съвсем преднамерено се създават по максимално щадящи природата технологии. Въпреки че по нищо не се различават от „стандартните“ предложения, тези дамски чанти откликват на нуждата от опазване на околната среда във всяка форма и възможност. Те са изключително разнообразни по цвят и форма, защото навлизат все повече в колекциите на брандовете. Ако доскоро на тях се гледаше като на екзотика, сега е нормално да видите Риана или Кати Пери с модел на Стела Макартни например, в чиито състав е част от обвивката на сорт гъби.

Модата в дамските чанти става все по-интересна и дори предизвикателна. Тази година ще видим уникалната симбиоза от носталгичния винтидж и ултра модерните технологии на производство на еко модели. Която и тенденция да последвате, не забравяйте че най-важното е да имате самочувствие, носейки своята нова дамска чанта.