Еднолицев или двулицев матрак - какво да предпочетете

Еднолицев или двулицев матрак – какво да предпочетете?

Повечето хора са свикнали да не обръщат внимание на матраците си, докато един ден не установят, че старият и неудобен матрак им причинява дискомфорт и е дошло време да се разделят с него. В този момент, осъзнават, че на пазара се предлага толкова огромно разнообразие от различни модели, че вземането на финално решение изглежда като мисия невъзможна. Преди да сте се отказали обаче, започнете с малки крачки.

Една от първите и задължителни стъпки при избора на матрак е да изберете между двулицеви и еднолицеви матраци. Категоричен отговор на този въпрос не може да бъде даден толкова лесно. На кой от тези два основни варианта да се спрете, зависи от редица фактори, включително вашите изисквания, бюджет, който може да отделите, колко често ще използвате матрака и т.н. Затова в следващите редове ще разгледаме какви са предимствата и недостатъците на всеки вид и кога е най-удачно да ги предпочетете.

Еднолицеви матраци – предимства и недостатъци

Технологично погледнато, еднолицевите матраци се появяват първи, затова е и много вероятно някога в дома си да сте имали точно такъв. Както името им подсказва, при тези матраци, горната част е предназначена за спане, докато в долната има вградена дървена рамка, чиято задача е да осигури нужната опора на матрака.

Предимствата на еднолицевите матраци включват по-ниската им цена, в сравнение с двулицевите, както и факта, че не е необходимо да закупувате и инсталирате допълнителна подматрачна рамка.

Днес производителите продължават да инвестират в създаването на еднолицеви матраци от различни съвременни материали, с които да подобрят комфорта им, но те все още отстъпват по удобство на двулицевите матраци.

Все пак, голямото разнообразие от модели ви дава възможност да изберете подходящ за вашите нужди. Експертите съветват да изберете комфортен еднолицев матрак леглата, които не се ползват толкова често  – например в стая за гости, вила и т.н.

Двулицеви матраци – предимства и недостатъци

Двулицевите матраци са съвременно изобретение, чиято цел е да осигури повече удобство в модерната спалня. Основната разлика при тях е, че те имат две лица, които могат периодично да бъдат завъртани и използвани за сън. Възможно е двете лица да бъдат  с различна конструкция, като по този начин предложат две различни страни на комфорт, от които потребителят може да избира.

Предимство, което осигурява завъртането, е че натоварването се разпределя по-равномерно върху матрака, а от там се осигурява и по-дълъг срок на използване. Тяхната устойчивост ги превръща в желан продукт за мнозина, тъй като им позволява да направят дългосрочна инвестиция в качеството на техния сън.

Като споменахме инвестиция, трябва да отбележим, че заради предимствата, които предлагат, двулицевите матраци често се продават на по-висока цена. Също така, като недостатък би могло да се посочи, че избирайки двулицев матрак, е необходимо да закупите и подматрачна рамка. Нейната задача е да осигури необходимата опора и стабилност на матрака, тъй като той няма собствена вградена рамка, както еднолицевите модели.

Двулицевите матраци са чудесен избор за вашата постоянна спалня, предвид, че ще ги използвате често и в продължение на години. Въпреки по-високата цена, дълготрайността им ги превръща в инвестиция, която ще ви се изплати с времето. А вие ще може да се наслаждавате на приятен сън всяка нощ.

Открийте качествени еднолицеви или двулицеви матраци, които да отговорят на вашите индивидуални нужди и изисквания тук: https://intershop.bg/.