Как да направите офиса си място, където наистина искате да работите?

Как да направите офиса си място, където наистина искате да работите?

Корпоративната и скучна среда, с множество техника и монотонна работа на бюро, е уморителна и демотивираща. Това се отразява на състоянието на фирмата и нейната финансова част. Как да направите служебното място с подходящите здрави офис столове такова, че служителите да не искат да си тръгват?

Защо е важно използването на удобни офис столове?

Това е част от обзавеждането на служебното място и на него служителите прекарват над 95% от времето си. Работните офис столове трябва да са ергономични, функционални и красиви. Продължителното седене на едно място натоварва гръбните мускули и възникват лумбални болки. За да се предотврати това, днес има евтини офис столове, които могат значително да подобрят комфорта и удобството при дълги часове на работа.

Съвременните модели са функционални и предлагат настройване на подлакътниците, накланяне на облегалката под различен ъгъл, както и люлеещ механизъм. Ергономичните форми в съвременните столове за офиси поддържат естествената стойка на гърба и тялото, което намалява нивата на мускулно натоварване и повишава комфорта при работа на компютър.

Сред какви видове имате избор?

Според онлайн магазин OK Office, в зависимост от целта на използване, се подбират подходящите столове:

  • за ръководителя – най-скъпото и функционално оборудване е за този човек. Той работи най-много и приема важни и високопоставени личности, така че обзавеждането трябва да е на ниво. Подобни места са функционални, с плавно регулиране ъгъла на облегалката, допълнение за главата и тапицерия от естествена кожа;
  • за служителите – тези видове са по-прости и за тапицерията им обикновено се използва изкуствена кожа или текстил. Подобно оборудване запазва голямата си функционалност, така че служителите да правят индивидуални настройки за максимално удобство;
  • за посетителите – хора с кратък престой не прекарват дълги часове в чакане и за тях се предлагат видове без особено функции;
  • геймърски – предлагат комфорт, ергономичен дизайн, а най-вече имат интересна визия. Може да намерите различни геймърски решения на разпродажба. 

Тъй като всеки стол е специфичен, специалистите  препоръчват да тествате, за да прецените кой вид ще ви е най0комфортен и ще отговаря на вашите изисквания.

Как още да подобрите работната среда

За да е подходяща работната среда, препоръките са за добавяне на естествени растения наоколо, забавни играчки на домашни любимци и наличие на хладилник с безалкохолни напитки. Все повече, големите компании започват да приспособяват офисните пространства с различни стаи за отдих и забавления през почивката, което разтоварва ума и предотвратява бърнаута, увеличава продуктивността и позитивното настроение в екипа.