Как да се снабдим с качествен акумулатор за зимата

Надежден помощник: Как да се снабдим с качествен акумулатор за зимата

Твърде високите цени не винаги са определящи – съобразете батерията с потребностите на автомобила.

Всеки водач познава акумулатора като водещ компонент от устройството на автомобила. Немислимо е да се залагат капани на прага на есента и да се рискува с устройство, което не отговаря на потребностите на возилото.

Задължително проверете дали то вече не е износено и дали изпълнява изрядно функциите си, защото ни предстоят месеци на влага, студ и резки промени в температурите.

Задачата на акумулатора е именно да ни осигури безпроблемно стартиране на двигателя, което не се влияе от сезона навън. За да се постигне целта обаче, трябва ревизирате периодично батерията си и да инвестирате в нова, ако се налага.

Напълно възможно е да откриете мощни и качествени решения на промоция при търсене на акумулатори за коли на ниски цени онлайн. Надеждните акумулатори, които се отличават с издръжливост и дълголетие не винаги се предлагат на твърде високи цени.

При избора на акумулатор трябва да се имат предвид неговите размери, което е съществено при монтажа на кутията, също и неговият вид – стартов, полутягов и тягов, съответно производителят и цената. Хубавият продукт се подсказва от доказания произход, стартовия ток в ампери, капацитета, видовете клеми и мащабите.

Коректната поддръжка има своят принос през периода на предизвикателствата в климата през зимата.

От вас се изисква да почиствате редовно клемите и да проверявате състоянието, за да не се нарушава правилното функциониране на батерията. Когато сутрин запалите двигателя, изчаквайте няколко минути, за да загрее. Това носи ползи и за самия акумулатор.

Съвременните модели не са претенциозни и налагат значително по-рядко обслужване, което при някои се свежда само до поддържане на нивото на електролита. То трябва да се намира на 10–15 mm над горния ръб на плочите. Отворите в капака над всяка клетка са така оформени, че да се образува пръстен, който служи за индикатор за нивото на електролита. При други стените на кутията са полупрозрачни, което позволява следене на нивото според указаните обозначения. При спадане в дадената клетка в нея се долива дестилирана вода, не електролит.

При възможност паркирайте автомобила на място, където градусите не пада много под нулата. В градски условия това е почти неизпълнимо, освен ако не разполагате с гараж или подземно паркомясто. Все пак препоръката не е лишена от смисъл и може да удължи живота на устройството, което зарежда с ток колата ви.

Разбира се, която и да е марката на избрания акумулатор, експлоатационният период трудно може да бъде надвишен над 5 години, особено когато се налага да се придвижваме и на кратки разстояния.  

За надеждността на продукта може да сте спокойни и от гаранцията, която се осигурява от коректните търговци..