Важни детайли при избора: Какво отличава еднолицевите от двулицевите матраци

Важни детайли при избора: Какво отличава еднолицевите от двулицевите матраци

Имената им подсказват основните характеристики, а индивидуалните очаквания натежават при окончателното решение

С двете категории матраци ще се срещнете при първата обиколка в мострените зали, когато е назряла необходимостта от смяна или тепърва ще оборудвате спалнята. Всеки вариант има своите специфични предимства, а кой от тях ще отговори на очакванията ви, зависи от редица фактори.

Препоръките могат да ви бъдат полезни при окончателното решение, за да си осигурите мечтания комфорт.

Какви са еднолицевите матраци

Името им наистина подсказва, че те позволяват употреба само от едната страна. От другата те представляват на практика подматрачна рамка, изработен от дървен материал – обикновено иглолистен. Предлагат се и варианти с метални рамки, а особено търсени са еднолицевите матраци Нани.

За повдигащи механизми еднолицевите са удачни, особено с металните рамки, тъй като разполагат със специални отвори за тази цел. Моделите с дървена рамка също е възможно да се поставят, само се разпробиват допълнително, за да паснат на концепцията.

Когато се стремим към равномерно износване, обръщаме еднолицевите матраци по оста глава-крака.

А какво предлагат двулицевите

Тук считаме, че увеличаваме потенциална на матрака си, защото можем да го използваме и от двете страни. Отдолу обаче е необходимо да се снабдим с допълнителна подматрачна рамка.

Два пъти в годината е желателна смяната на лицата, но не се изключва вариантът и със завъртането на глава-крака. Така се предотвратява хлътване и прекомерно захабяване в едни и същи участък на матрака. Крайният резултат е дългогодишен комфорт и употреба, без да нарушавате пълноценния си сън.

Често моделите се изработват с лятна и зимна страна, в зависимост от вложените материи и суровини. Дамаската за студените месеци може да е от вълна и полиестер, а за лятото – с памук и отново полиестерни влакна.

Идеята е тялото винаги да се чувства удобно, а кожата да диша, независимо от сезона през годината.

Промяната може да бъде гарантирана и от самите материали в ядрото на матрака. Мемори пяната е подходяща за зимата, тъй като тя се отличава с термочувствителност, но това не е задължително правило и може да се съобразите с личните предпочитания.

С какво легло разполагате или планирате да закупите?

Ето този отговор може да предреши ситуацията, когато сте изпаднали в колебание относно вида на матрака. Има такива за еднолицев, както и други за двулицев – на практика ограничения не са налице.

Понякога бюджетът предполага покупката на еднолицев матрак, който също има добра гаранция, особено ако той ще се използва за квартира, гостна стая или за лятната вила.

При намерение за ежедневно спане на него, е по-удачно да се ориентирате към двулицевите продукти, а те несъмнено предлагат богата гама от усещания според индивидуалните ви изисквания.

Потърсете експертно мнение и се потопете в разнообразието от матраци на  https://matraci-ms.bg.