Как да организирате колекцията си от бижута?

Как да организирате колекцията си от бижута?

Ако сред бижутата ви цари хаос, бързо трябва да реагирате, защото заплитането, изпускането, настъпването и други неща, които могат да им се случат, могат много да им навредят. Ето някои ценни съвети за организиране на колекцията ви от бижута, които ще ви бъдат изключително полезни.

Стъпка 1: Прегледайте всичките си бижута

Първо съберете всичките си бижута на едно място и ги сортирайте – сребърни бижута, златни, обеци, гривни и други. Най-добре е да разделите артикулите по вид и повод.

Не забравяйте да проверите всяко парче за повреди и износване и да оставите настрана такива, които трябва да бъдат полирани или поправени.

Стъпка 2: Почистете и предотвратете повторното замърсяване

Сега е моментът да приведете бижутата си в идеален ред. Отделете време, за да полирате оцветените сребърни или златни артикули. Почистете пръстените и избършете перлите.

Имате счупена закопчалка или верижка за гривна? Занесете ги на ремонт. Не забравяйте да замените липсващите гръбчета на обеците.

Добре е да знаете, че кърпата за полиране на бижута е лесен начин за бързо премахване на замърсени вещи от злато, сребро и платина.

Стъпка 3: Решете как ще съхранявате

Ако съхранявате бижутата си на плота, ще искате да се възползвате от вертикалното си пространство, като използвате подредени кутии за бижута или органайзери. Това ви позволява да създадете персонализирано решение за своя дом. Ще намерите опции в различни материали, включително акрилни, стъклени, метални и облицовани с тъкани кутии и чекмеджета.

Потърсете органайзери за бижута с повече отделения, за да държите пръстени, сребърни гривни и обеци разделени. Поставете бижутата, които сте склонни да носите по-често, най-горе.

Ако имате много гривни, пръстени, часовници или дълги колиета, помислете за използването на специален органайзер за целта. Много от тях имат няколко нива, за да използват вертикалното пространство възможно най-удобно. Това също е добър начин да поддържате достъпни бижутата, които носите ежедневно.

Ако решите да съхранявате бижутата си в чекмеджета, имате няколко възможности да ги организирате. Модулните организатори ви позволяват да създадете персонализирано решение въз основа на бижутата във вашата колекция. Разширяващите се пък могат да бъдат оразмерени според вашето чекмедже и пространство.

Нека вашата колекция от бижута да бъде видима

Дайте на всяка дрънкулка свое собствено място, така че бижутата ви да не се счупят, смесят, заплитат, да се загубят или по невнимание да се хвърлят. Съхранявайте обеци, колиета, часовници и гривни в специални държачи за бижута, които са отворени за разглеждане.

Виждането на вашите бижута ви позволява да направите визуален опис, който ще ви предупреди, когато нещо се обърка.

Защитете вашите бижута

Защитете вашата инвестиция, като съхранявате изискани бижута и скъпоценни камъни за специални случаи в отделни и луксозни кутии за организиране на бижута. Тези решения за съхранение на бижута пазят рядко използваните парчета в безопасност, организирани и без прах.

Бижута като декорация

Ако окачите някои от по-авангардните си бижута по стените или ги поставите на тоалетката си, те могат дори да се превърнат в декорация за дома ви. Не е ли тази идея повече от брилянтна?

За органайзер за стенни бижута „Направи си сам“ можете също да персонализирате плитък шкаф с боя, шарена материя или тапет и черни кадифени подплати. Оборудвайте интериора с куки за окачване на колиета, разделители с прорези за държане на обеци и кубчета за подреждане на гривни.

Бижутата изискват специално съхранение, за да се гарантира, че остават в безопасност и не се заплитат. Не бива просто да захвърляте всичките си огърлици, гривни, пръстени, обеци и други на една купчина. Това помага за рационализиране на сутрешната ви рутина, като ви позволява да изберете цялостната си визия много по-лесно, отколкото ако в дома ви цари хаос.

Погрижете се за любимите си аксесоари така, както заслужават!