Колко е важна стерилизацията на бебешките шишета

Имунната система на бебетата е неустойчива на болестотворни, различни по вид, организми. Поддържането на безупречна хигиена е задължително условие, като това неминуемо включва и ежедневната стерилизация на бебешките шишета. По този начин се постига пълна дезинфекция на използваните бутилки за мляко и бибероните, което обуславя и тяхното правилно съхранение. Съвременните стерилизатори са изключително подходящи уреди за целта, които работят с пара и елиминират болестотворните микроорганизми. 

Важно ли е да стерилизираме бебешките шишета

Все още има хора, които залагат на стерилизирането посредством преваряване в обикновена вода, което обаче се счита като остарял и недотам ефективен метод, както постигането на високи градуси посредством пара. Днес има много по-модерни начини за елиминиране на бактериите, като например дезинфекцията със стерилизатор за микровълнова или чрез ел. модел, който побира доста на брой съдове. 

Таблетките за студена стерилизация са също добра алтернатива, но при тях отсъства високата температура. На който и метод за дезинфекция да заложите, не пропускайте да стерилизирате използваните съдове и биберони след всяко ползване, за да сте спокойни, че в крехкия организъм на бебето няма да попаднат патогенни бактерии, гъбички, спори и др. 

Докога е добре да го правим

Всеки родител се пита до кога е добре да използва електрическия стерилизатор за бебешки шишета, което е напълно уместен въпрос. Експертните съвети на специалистите сочат да правим това поне 3 месеца от раждането на бебето, когато имунитетът му е незрял или компрометиран. Не е препоръчително да извършваме дезинфекция след стандартното измиване на бебешките бутилки след навършването на 6-месечна възраст, защото по този начин не даваме възможност на организма му да се адаптира към обичайната среда на живот. 

Как да изберем стерилизатор

В магазин Bebeshkidreshki ще откриете голямо разнообразие от стерилизатори за шишета на достъпни цени, с чиято помощ ще можете да дезинфекцирате за броени минути важни принадлежности като помпата за кърма, бутилките за мляко и капачките, бибероните и залъгалките. Изборът на подобен уред трябва да следва някои основни и доста важни критерии като:

  • Максимален капацитет;
  • Размер;
  • Съвместимост с различните марки принадлежности за бебета;
  • Време за стерилизация;
  • Дизайн;
  • Цена.

Купете стерилизатор за бебешки шишета от магазин Bebeshkidreshki и бъдете безупречни в грижата за малкото същество. На това място ще откриете и много други стоки за най-малките като дрешки, играчки и др.