Бъдещето на цифровата идентификация

Интервю с Andreas Bodczek, изпълнителен директор на IDnow

Дигиталната революция оказва значително влияние върху всяка индустрия. IDnow e водещ доставчик на решения за проверка на самоличността като услуга с повече от 250 клиенти, включително N26, Commerzbank и UBS и впечатляващо засили цифровата трансформация във финансовата индустрия и отвъд. Говорим с техния нов изпълнителен директор Andreas Bodczek, за да обсъдим как IDnow разширява границите на пазара за цифрова идентичност.

Благодаря ви много за отделеното време, г-н Andreas Bodczek. Бихме искали да Ви поздравим с новото Ви назначение за изпълнителен директор на IDnow. Със сигурност сте много зает, като такъв човек ние се интересуваме от това как започва деня ви?

Идеалната сутрин съчетава ранна сутрешна тренировка и закуска с децата ми, преди да се отправя към офиса. Времето със семейството ми е източник на голяма енергия за целия ми ден.

Да бъдеш изпълнителен директор на IDnow означава голяма отговорност, особено сега, когато се очаква да помогнете за постигането на продажби в размер на 100 милиона евро и да разширите бизнеса в Германия, Франция и Великобритания. Какъв е вашият план за действие за постигане на тази цел?

Следя компанията от самото й създаване, работих с екипа по различни проекти и се вълнувам да се присъединя към тази бързо развиваща се компания в тази вълнуваща фаза. IDnow е изграден върху страстта на нашия екип и ще бъде моя работа да продължа да насърчавам това, докато подготвям компанията за следващия етап на растеж.

Това са вълнуващи времена за пазара на цифрова идентичност като цяло и за IDnow в частност. Както прочетохте в скорошното отразяване в пресата, имаме амбициозни цели, които искаме да постигнем. Създадохме уникална платформа за цифрово удостоверяване на самоличността, която се основава на най-модерната изкуствена технология. Добавете към това екип, който е упорит и опитен и можете да бъдете сигурни, че ще чуете много за IDnow в следващите години.

Като водещ доставчик на решения за проверка като услуга за различни индустрии, IDnow изигра значителна роля в разработването на технологиите с изкуствен интелект. Можете ли да ни кажете повече за това как използвате AI технологията във вашите услуги, по-специално как тя работи с IDnow VideoIdent и IDnow AutoIdent?

AI се използва във всички наши продукти, за да се даде възможност за онлайн проверка на самоличността с най-високите стандарти за сигурност. Ние използваме AI по време на целия процес, включително проверка на документ за самоличност, извличане на лични данни, както и проверка на биометрични данни и жизненост на индивида.

Комбинираме предимствата на AI-базирана технология с човешкия фактор – нашите специално обучени агенти. Те подобряват системата чрез важен компонент: интуиция и познаване на човешката природа.

PSD2 изисква банковата индустрия да инвестира в технологии, които да отговарят на строгите му изисквания за сигурност и безпроблемен потребителски опит, а IDnow се превърна в надежден доставчик на големи международни банки на тези услуги. Можете ли да споделите с нас ключовите и уникални функции на платформите на IDnow, които ви отличават от другите доставчици за проверка като услуга?

IDnow предоставя високо развита AI-базирана технология. За нас е много важно да положим възможно най-много усилия за обучение и усъвършенстване на технологията и създаване на изключителен AI продукт, който става все по-добър с всеки изминал ден.

Работим по тази технология вече няколко години. Нашият AI е обучен до такива нива на съвършенство, че дори е в състояние да проверява функциите за сигурност, като холограми, в реално време.

И вървим с една стъпка по-напред: Комбинираме предимствата на технологията, базирана на AI, с човешкия фактор – нашите специално обучени агенти. Те подобряват системата чрез важен компонент: интуиция и познаване на човешката природа.   Това наричаме хибриден модел. Според нашия опит това води до резултати, които не могат да бъдат съпоставени по качество, като имаме система, която разчита чисто на технологиите или чисто на хора.

Нашите клиенти получават всички тези предимства, обединени в единна платформа, изградена за компанията. Те интегрират IDnow API веднъж и са готови за сигурна проверка на самоличността в няколко юрисдикции. Платформата IDnow е в състояние да се справи както с настоящите, така и с бъдещите изисквания на нашите клиенти.

Какви нови продукти или функции IDnow възнамерява да въведе на пазара под ваше ръководство?

Скоростта на процеса на идентификация ще продължи да бъде важна тема за нас в близко бъдеще. Ако се върнем няколко години назад, би ви отнело няколко дни, докато не се легитимирате. Сега това може да се направи в реално време. Ние работим усилено, за да постигнем напредък и да станем още по-бързи.

Друга важна тема е сигурността: Необходимостта от безопасна платформа и безопасен продукт непрекъснато растат. Интернет измамите са на път да се превърнат в един от най-големите проблеми в света и това струва на компаниите много пари. Имаме силен фокус върху сигурността и дори имаме собствен екип за предотвратяване на измами. Нашите клиенти ценят това и ние ще продължим да инвестираме сериозно в тази област.

Ако се интересувате от най-новите тенденции в измамите с идентичност, можете да изтеглите нашия „ДОКЛАД ЗА СИГУРНОСТ 2019 – Как да се преборите с измамите с идентичност“ на нашия сайт: https://www.idnow.io/news/security-report/