Пакт на младостта

ФОРУМ „30 ПОД 30”, 28 септември 2016

НАЙ-ГОЛЯМАТА СРЕЩА НА МЛАДИ ПРЕДПРИЕМАЧИ И НОВАТОРИ В БЪЛГАРИЯ

В рамките на един следобед част от участниците в селекцията „30 под 30“ на Forbes в последните три години ще споделят личните си истории и своя път към успеха в областите бизнес, култура, социално предприемачество и технологии. Семинарната част на форума ще предложи на участниците практически умения в мениджмънта, социалното предприемачество и духовното развитие. Ще бъде представен и класът на „30 под 30” за 2016 г.

Лектори

Ekaterina-lektoriЕкатерина Карабашева

Социален предприемач

Глобалният социален предприемач

Екатерина Карабашева е основател на Jourvie – мобилно приложение, което помага при терапията на хора с хранителни разстройства. В началото на 2016 г. проектът й беше избран сред десетте най-добри в германското издание на Google Impact Challenge и спечели финансиране в размер на 250 хил. евро. Екатерина живее в Берлин и е включена в селекцията „30 под 30” на Forbes за Европа за 2016 г.

www.jourvie.com

Haled-Harfan-lektoriХалед Харфан

Собственик и управител Aladin Foods

Да се опълчиш на системата

Халед Харфан е собственик и управител на компанията Aladin Foods. След завършване на висшето си образование в Дубай, през 2010 г. той се завръща в България и става част от Aladin Foods. След като поема управлението на фирмата, тя започва да бележи все по-голям ръст, а марката Aladin Foods е сред най-разпознаваемите на пазара. Халед е част от селекцията „30 под 30” на Forbes за България за 2013 г.

www.aladinfoods.bg

Milen-PhotoCredit-lektoriМилен Aпостолов

Диригент

“Симфонията на живота”

Милен Апосотолов е композитор и диригент, работещ в сферата както на класическата, така и на съвременната алтернативна музика. Има концерти с различни оркестри, а неговата музика може да бъде чута в зали и алтернативни пространства. В момента се опитва бавно, но сигурно да основе нов личен оркестър, чиято цел ще е нов поглед към класическите традиции. Милен живее в София и е част от селекцията 30 под 30 на Forbes за България за 2015 г.

www.milenapostolov.com

Tsvetan-Lajanski-lektoriЦветан Лъжански

Предприемач

Как да сме много щастливи и много успешни едновременно?

Цветан Лъжански е предприемач, инвеститор и свободен човек. Той има значителен опит в стартиране, управление, покупка и продажба на големи компании. В кариерата си последователно е управлявал „Амета Холдинг”, „Роял Груп”, „Екопак”, „Девин”, „Юнайтед Дистрибюшън Груп”.  В момента е председател на борда на „Пластхим” АД и „Брейктайм”. Член е на борда на фондация „Заедно в час”. От 11 години се занимава с духовното си развитие и е посещавал многократно Индия, Тибет, Перу, Филипините и др.

Thomas-Funke-lektoriД-р Томас Функе

Предприемач

Dirty Innovations

Ръководи отдела по предприемачество на тинк-танк към германското Министерство на икономиката от август 2013. То е съосновател на www.daslaufrad.at, www.iamstudent.at and www.sitzengel.de. Автор е на книгата Beyond Silicon Valley: Examples of Successful Entrepreneurship Ecosystems и е научен сътрудник към Global Startup Ecosystem Report на компанията Compass, която наскоро публикува класацията на 20-те топ екосистеми за стартъпи в света.

www.rkw.de    

ThorstenLambertus-lektoriД-р Торстен Ламбертус

Предприемач

Dirty Innovations

Част от екипа на Fraunhofer Venture Labs, част от най-голямата европейска научна организация за приложни изследвания Fraunhofer-Gesellschaft. Той ръководи вътрешния проект FDays-Accelerator – 12-седмична програма за развитие и оценка на бизнес модели. Преди това преподава във Виенския икономически университет, ръководи проекти за предприемачество и иновации. Дисертацията му е на тема „Дизайн на бизнес модели”. Основател е на два стартъпа в областите SaaS и eCommerce.
http://www.fraunhoferventure.de/en.html 

sergei-lektoriИван Кънев 

Съосновател на Bee Smart Technologies

Достатъчно луди ли сте да промените света?

Иван Кънев е съосновател на Bee Smart Technologies – компания, която цели да помогне за обръщането на негативния тренд с повсеместното измиране на пчелите чрез технология за дигитализиране на пчеларството. През 2016 г. Bee Smart Technologies беше сред 10-те най-добри глобални проекта в The Venture – конкурсa за социално предприемачество, организиран от уиски бранда Chivas Regal. Иван има двойна бакалавърска степен по Бизнес администрация и Политически науки и международни отношения от Американския университет в България и магистратура по Бизнес администрация от Hult International Business School. От 5 години той живее и работи в Сан Франциско, в последните две от тях ексклузивно по Bee Smart Technologies.

www.beesmarttechnologies.com

aleksandru-budistenauАлександру Будистенау 

Сериен предприемач

VisionBot: Страст за промяна

Aлександру Будистенау е 22-годишен румънски иноватор, чиито продукти целят да подобрят живота на хората. Първата си компания той стартира на 16 в гаража на родителите си. През годините печели десетки предприемачески състезания и стипендии. Александру живее в Букурещ, но прекара последните месеци в Силициевата долина. Той беше включен в селекцията “30 под 30” на Forbes за Европа за 2016.

sergei-lektoriРадослав Мирчев 

Предприемач

Радослав Мирчев е основател и съсобственик на две от най важните заведения в нощният живот на София – бар „Петък” и club *MIXTAPE 5*. Занимава се с бизнес от 15 годишен. През годините работи в много различни и интересни сфери (включително технически ръководител при изграждането на част на магистрала “Люлин”). Радослав е част от селекцията „30 под 30” на Forbes за България за 2013 г.

aleksandru-budistenauЕмил Цолов

Съосновател на WOW TEА

Емил Цолов е един от основателите на WOW TEA и заедно с неговата партньорка Надя Сивкова развиват няколко продукта само и единствено онлайн. Отдава цялото си време в изучаване на онлайн маркетинга и има опит в създаването и развиването на нови брандове, като участието му варира от формиране на бизнес идея до отговаряне късно вечер на заинтересувани клиенти.
Емил е част от селекцията “30 под 30” на Forbes за България на 2015 г.

sergei-lektoriВолен Вълков 

Основател на Enhancv

 

sergei-lektoriГеорги Иванов 

Основател на Enhancv

 

Волен и Георги се запознават през 2011 г., а две години по-късно заедно основават Enhancv с основната мотивация да помогнат на свои талантливи и амбициозни приятели да заменят скучните си работи с такива, които отговарят на реалните им умения.
Днес фирмата е сред примерите за успешни български стартъпи. Екипът на Enhancv е от 15 души, фирмата оперира на шест континента, а през платформата са минали над 100.000 потребители. Волен и Георги са част от селекцията 30 под 30 на Forbes за България на 2015 г.

Програма

Inter Expo Center, бул. Цариградско Шосе 147.

 • 15.15 ч.

  Регистрация

 • 16:00 ч.

  Откриване

 • 16:05 ч.

  Работни групи, I част (паралелни сесии с предварително записване, до запълване на местата)

 • 1. Dirty Innovations, powered by WU Executive Academy

  Провежда се на английски език в група до 40 участници, продължителност: 2 ч.

  Д-р Томас Функе и д-р Торстен Ламбертус

  Семинарът Dirty Innovation цапа ръцете на мениджърите. Все пак, за да се случат иновациите, понякога те трябва да запретнат ръкави и да свършат работата сами. Семинарът, организиран с любезната подкрепа на WU Executive Academy към Виенския икономически университет, дава на участниците инструментите да направят това, а и ги вкарва в истинско приключение. Те не само ще бъдат обучени в корпоративното предприемачество, но и трябва сами да родят иновативни идеи.

 • 2. Как да сме много щастливи и много успешни едновременно?

  Провежда се в група до 40 участници, продължителност: 45 мин. 

  Цветан Лъжански, предприемач

  Духовното развитие и свободната воля имат пряка връзка с разкриването на пълния потенциал на личността – и на добрия лидер. Семинарът, воден от успешния предприемач и инвеститор Цветан Лъжански, ще даде практически техники как да се освободи съзнанието и да се постигне успех далече отвъд очакванията, ще създаде лидери, които да помагат на екипите си да постигнат невероятни успехи. Концепциите и техниките в семинара имат потенциала трайно да променят разбиранията, работата и живота на участниците.

 • 3. Как да изградим дигитален бранд?

  Провежда се в група до 80 участници, продължителност: 45 мин. 

  Емил Цолов, съосновател на WOW TEА

  Да развиваш бизнеса си изцяло онлайн в днешни дни е нещо напълно нормално. Да маркетираш продуктите си само в интернет – също. Въпросът обаче е, че онлайн средата изисква своите специфични инструменти, които се променят ежедневно.
  Емил Цолов владее тези техники – той изгражда от нулата Detox чая WOW TEA – бранд, който за година и половина има близо 55 хиляди фена във Facebook и оперира на няколко пазара.
  Емил ще разкаже за стратегията на бранда и ще помогне на участниците с идеи за последните трендове в онлайн маркетинга, с конкретни съвети и отговори на въпроси.

 • 16:50 ч.

  Kафе пауза

 • 17:00 ч.

  Работни групи, II част (паралелни сесии с предварително записване, до запълване на местата)

 • 4. Достатъчно луди ли сте да промените света?

  Провежда се в група до 60 участници, продължителност: 45 мин. 

  Иван Кънев, съосновател на Bee Smart Technologies

  Социалното предприемачество е модерно – какво по-хубаво от това да работиш за кауза и с амбицията да направиш света по-добро място за живеене? Социалните проекти обаче често са трудни за финансиране, защото формата за възвращаемост на инвестициите не е директна. Освен това начинът, по който стойността на проектите се комуникира пред инвеститорите и обществото, е специфичен. Семинарът, воден от съоснователя на Bee Smart Technologies Иван Кънев, който от години работи по проекта в Силициевата долина и е в България специално за Форум “30 под 30” на Forbes, ще сблъска социалните предприемачи с реални казуси за устойчивото финансиране и управлението на проектите им.

 • 5. Как да изградим успешен дигитален стартъп, powered by Start it Smart

  Провежда се в група до 60 участници, продължителност: 45 мин.

  Волен Вълков и Георги Иванов, основатели на Enhancv

  Стартъп, предприемачество, бизнес акселератори – тези термини имат притегателна сила за младото поколение. Да си част от стартъп сцената е секси, но успехът не е гарантиран. Всъщност, горчивата истина е, че голяма част от идеите за стартиращ бизнес, дори при тези, които получават финансиране, се провалят. Платформата за генериране на персонифицирани автобиографии Enhancv е сред примерите за пробили български стартъпи – компанията получи финансиране от акселератора Eleven, после и допълнителни инвестиции и вече оперира на шест континента. Волен и Георги – двамата съоснователи на Enhancv, ще разгледат съставните части, които правят един дигитален стартиращ бизнес успешен, и ще дадат важни хакове и съвети за предприемачите.

 • 17:45 ч.

  Кафе пауза

 • 18:00 ч.

  Форумна част

 • Милен Aпостолов, диригент: Симфонията на живота

  Когато говорим за лидерство, диригентите не изскачат веднага в съзнанието ни.

  Засмислете се обаче какви умения трябва да има един човек, който се изправя пред предизвикателството да ръководи група от над 50 души с различни инструменти – и то без думи. Милен ще разкаже за дирижирането като съвкупност от качества, които ни водят и в ежедневието и във всяка професионална сфера.

 • Радослав Мирчев, бар „Петък” и club *MIXTAPE 5*: Изкуството да не мислиш, че си нещо специално

  Можеш ли да ръководиш успешен бизнес без да имаш някакви специфични умения, но да знаеш как да се научиш на всичко в движение? 

  Това е трикът на Радослав, който от осем години притежава две от най-важните заведения за нощния живот в София – бар “Петък” и клуб *MIXTAPE 5*. Той ще разкаже как стартира първия си бизнес на 15 години и как това, да не мислиш че си нещо специално, ти дава предимство в бизнеса.

 • Халед Харфан, Aladin Foods: Да се опълчиш на системата

  “Такса спокойствие” може да ви звучи като призрак от началото на прехода. 

  Тя обаче е била поискана от Аладин Харфан, бащата на Халед, през 2015 г. След разкритията последваха уволнения в Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Халед Харфан ще опише цялата Одисея, която баща му е преживял. Ще разкаже и как скандалът между него и БАБХ е повлиял на Aladin Foods – какво спечели и загуби компанията му в целия процес.

 • 19:00 ч.

  Кафе пауза

 • 19:15 ч.

  Форумна част II

 • Екатерина Карабашева, Jourvie: Глобалният социален предприемач

  Каква е мотивацията да стартираш социално предприятие?

  Какво се случва, когато поставиш социалното въздействие в центъра на дейността и бизнес плана си? Екатерина ще говори за решенията, грешките и уроците по пътя на социалния предприемач – за първите стъпки, събирането на екипа, създаването на продукта и измерването на ефективността му – и за това, доколко е възможен балансът между бизнес решенията и социалната мисия.

 • Александру Будистенау, VisionBot: Страст за промяна

  Какво мотивира един млад човек да стартира първата си компания на 16 години в гаража на родителите си? 

  За Александру Будистенау отговорът е страстта. И още по-конкретно страстта да искаш да промениш света. В своята лекция младият румънец ще разкаже за нея и за своите проекти – роботизираната поточна линия VisionBot, самоуправляващата се кола и актуалното му (все още мистериозно) занимание, което той стартира с едва 30 долара.

 • 20:00 ч.

  Представяне на Клас 2016 г. от Селекцията "30 под 30" за България

 • 20:15 ч.

  Коктейл / Нетуъркинг

Спонсори

Генерален спонсор

30 под 30 – 2016 г.

Официален партньор

30 под 30 – 2016 г.

С подкрепата на

30 под 30 – 2016 г.
30 под 30 – 2016 г.
30 под 30 – 2016 г.
30 под 30 – 2016 г.

Партньори

30 под 30 – 2016 г.

Медийни партньори

30 под 30 – 2016 г.
30 под 30 – 2016 г.
30 под 30 – 2016 г.
30 под 30 – 2016 г.

 Адрес: бул. Цариградско Шосе 147; Inter Expo Center; Конгресен център
Телефон: 02/ 870 36 41, 106
 forbesregistration@atticaeva.bg


attica-logo    forbes-logo