С какво се отличават планинските обувки от обикновените?

Различните видове обувки са предназначени и пригодени за отделните терени, по които се носят. Ето защо, няма как да сравняваме обичайните с планинските модели. В следващите редове ще разберем защо. Ще разгледаме още техните отличителни черти и предлагани видове, могат ли в България да се намерят достатъчно качествени и маркови решения на достъпни цени?

Има ли разлика между обикновените и планинските обувки

Разлика има и тя е изключително видима почти толкова, колкото и разликата между ежедневните маршрути, по които се движим и преходите и терените в планината, които се налага да преодоляваме. Ето и по-конкретните разлики между двете: 

  • Подметките при моделите за планина са значително по-масивни и стабилни за повишена устойчивост на агресивните и екстремни природни условия. Те са с допълнителен подсилващ и междинен слой, както и висок грайфер за най-добро сцепление с терена;
  • Височината на планинските обувки е доста по-голяма от тази при обикновените аналози за осигуряването на по-голяма и надеждна защита на крака и глезена от изкълчване и нараняване при трудно проходимите терени;
  • Повишената здравина и водоустойчивост прави моделите за планина по-пригодими и адаптивни към суровата природа, в сравнение с обичайните им аналози;
  • Вътрешната подплата също е доста по-различна и е направена за осигуряване на повишен комфорт и топлина на краката, така че да се чувствате отлично, въпреки че сте в неблагоприятна обстановка.

Какви видове планински обувки са достъпни днес

В продуктовата гама на специализирания онлайн магазин за спортни стоки Екстрем Спорт ще откриете изключително здрави маркови планински обувки и маратонки за преход, бягане и поход. Тук Ви очакват зимни и летни модели, мъжки, дамски и детски предложения, които са невероятно удобни и с всички внедрени съвременни технологии за максимална безопасност, дълготрайност и отличен комфорт. Диапазонът на номерацията също е значителен, което позволява изборът на най-удобните и подходящи за големината на крака Ви модели.

Планинските обувки от extreme-bg са изключително качествени, но и достъпни, отговарящи на най-съвременните стандарти за налични иновативни технологии и използвани материали. Производство са на известни и доказани в областта марки, а директното сътрудничество на двете компании гарантира най-високо качество, ясен произход и достъпни оферти. Всеки от моделите има подробно описание, така че да сте напълно запознати с използваните технологии, материи и предназначение.