Кухни по поръчка или защо е важно да проектираме мебелите си

Обзавеждането на дома е сакрален акт на посвещение на лично време, както и на даване на свобода на вдъхновението, въображението и личния вкус. Категорично смятаме, че личният почерк е извънредно важен, що се отнася до интериора на дома – заложете на кухни по поръчка https://kuhnia.bg/кухни-по-поръчка,  както и на поръчкови мебели за останалите си помещения, за да направите жилището си изключително автентично. Така то сякаш ще е отражение на вас самите и ще създадете още по-силна връзка с него.

Кухни по поръчка са идеалното решение за онези от вас, които имат подчертан интерес към кулинарията – ако приготвянето на вкусни ястия е ваша страст и не пропускате удобен случай, в който да изпробвате някоя и друга нова рецепта, то тогава със сигурност е редно да инветирате времето и вниманието си в това да създадете свои кухни по поръчка. Какво ви дават те? На първо място – автентичност в дизайна. Едва ли кулинарят във вас ще желае още стотици други семейства да притежават същата кухня – лишаването от индивидуалност е нещо, което не би се харесало никак на творчески настроените сред вас, а, както добре знаем, кулинарията е израз на творчество.

На второ място бихме упоменали възможността чрез кухни по поръчка да направите това помещение от дома си наистина удобно, тъй като ще проектирате и разположите мебелите така, че в максимална степен да отговарят на собствените ви домакински нужди. Ако се нуждаете от микровълнова например, можете лесно предварително да обозначите удобно за нея място във вашия проект.

Ако разполагате с много вещи за съхранение, то заложете на повече чекмеджета във вашите кухни по поръчка. Така никога няма да ви се наложи да имате разхвърляна кухня, заради невъзможността и липсата на място да приберете всички ваши ващи по местата им.

Положителните аспекти от това да заложите на кухни по поръчка са много – няма как да не засегнем и подбора на качествени материали и механизми, които да влязат в нейната конструкция.

Разбира се, поръчковите мебели не засягат само кухнята – такъв подход бихте могли да имплементирате за всички останали помещения в дома. Заложете на поръчкова спалня например – това е особено удачно решение, ако стаята ви е с по-нестандартни размери и разположение и на пазара не откривате леглото, което най-добре ви се вписало в нея. Много хора подхождат по-екстравагантно към идеята и залагат на поръчката на кръгла спалня – това решение внася много ексцентричност и настроение в помещението.

Освен спалня и кухни по поръчка, бихте могли да проектирате и други, далеч по-малки мебели, влизащи в интериора на една стая. Ако се върнем към кухнята, бихме могли да кажем, че това са барплотът и островът – помощни и допълнителни елементи, които ще придадат характер на помещението и определено бихме могли да кажем, че ще ви бъдат от полза. И двата елемента с лекота бихте могли да използвате като помощни работни плотове, когато сте се развихрили в кухнята. Едва ли на някое домакинство няма да са му необходими допълнителни места за приготовление на ястията. Барплотът и островът пък с лекота съумявате да използвате и като кът за хранене или пиене на кафе.

Сами виждате множеството ползи от това да се спрете на кухни по поръчка и на поръчкови мебели като цяло. Така най-точно оползотворявате наличното място в жилището си, правейки го едно извънредно удобно и красиво местенце за живеене. В него прекарваме извънредно голяма част от времето си – ето защо е важно да ни доставя удоволствие и да го асоциираме все с положителни емоции. Влиянието на интериора е недвусмислено – всеки се зарежда от обстановката, в която се намира. Затова е и важно да изградим дома си така, че да вдига нивото на енергията ни, когато сме си вкъщи.