Какви мъжки кецове да си закупим

Трудно е да си представим по-удобни за ежедневието и спорта обувки от мъжките кецове, които обаче на първо място трябва да умеем правилно да изберем и на второ – да се грижим за тях. Как правилно да ги съчетаваме и поддържаме? Нека видим!

Как да си изберем мъжки кецове

Изборът преминава през няколко етапа:

  • Цел на покупката – определете дали купувате мъжки кецове за ежедневно носене или спорт. Във втория случай е необходимо да конкретизирате и вида на спорта, така че дизайнът и използваните материи да са съобразени с него;
  • Материал – качеството на материала е от ключово значение за дълготрайността и издръжливостта. Тук основните елементи са три: подметка, вътрешна и външна част. Подметката трябва да е направена от гъвкав каучук, а външната материя е препоръчително да е направена от естествена кожа, тъй като краката “дишат” и не миришат. Вътрешната част е добре да е направена от ергономичен полиуретан;
  • Размери – без правилно подбран размер, друго нищо няма значение. За да определите, измерете с линийка дължината на стъпалото си и проверете таблицата с номерации на търговеца.

Прегледайте цялостното състояние на мъжките кецове. Техните шевове и лепени места трябва да са здрави, не бива да има стърчащи конци и наченки на разлепване. Общата външна симетрия между двете обувки трябва да е максимална.

Как се перат

Правилната поддръжка на мъжките кецове е от ключово значение за тяхната дълготрайност и отлична външност. Могат ли да се перат в автоматична пералня?. Да, могат, но при определени условия:

  • Преди да ги пъхнете в пералнята за пране, изчеткайте с непотребна четка за зъби калта и песъчинките по тях;
  • Поставете ги в мрежеста торбичка;
  • Махнете връзките им;
  • Изсипете течен перилен препарат в специалния контейнер;
  • Изберете програма с бавни обороти на въртене на барабана и температура на водата не повече от 40 градуса.

Съветът ни е да не перете по няколко чифта мъжки кецове едновременно.

С какво да ги носим

Мъжките кецове са предимно предпочитани от младежите и спортистите, защото това са като цяло спортни обувки. Вариантите за тяхното съчетание са почти неограничени и пречка за това може да бъде само Вашето въображение. Ако излезете навън, можете да видите различни комбинации на тези обувки с отделни дрехи. Най-честите обаче са с дънки и тениска, ако е лято или блуза и яке през зимата.

Изключително добре изглеждат и когато сме облечени спортно в анцуг с комплектно горнище. Ако то е черно, добро съчетание са например червените обувки, а при сиво облекло по-добре изберете белите.