Безопасни ли са акумулаторните коли за деца

Всички сме виждали дечица по улиците с малки акумулаторни коли, които се движат изключително бавно. Какво представляват и коя е най-подходящата възраст на детето за да се качи зад волана? Кои са най-предпочитаните модели и защо? Нека видим какво е достъпно в RayaToys.

Какво представляват акумулаторните коли

акумулаторни коли

Детските екземпляри са изключително симпатични играчки, които на външен вид в голяма детайлност наподобяват реалните съвременни и ретро модели. В същото време, те са направени в съответствие с големината на детето, така че то спокойно да може да се побере на шофьорското място. В основата на акумулаторните коли за деца стои маломощен електрически двигател, който задвижва цялото превозно средство. То, по подобие на реалните автомобили, има подходящи гуми, педали и волан за управление.

Също така, всяка детска акумулаторна кола, естествено, има вградена батерия, чийто капацитет известно време (2-3 часа) позволява автономното придвижване на детското превозно средство. След изтощение се налага и заряд, чрез специално пристигащо оборудване в комплекта. Тези превозни средства са изключително безопасни, защото се придвижват едва с няколко километра в час, но това не означава, че детето трябва да се движи без присъствие и наблюдение от страна на по-възрастен човек.

От каква възраст са подходящи

Основно съществуват три възрастови групи при избора на нова акумулаторна кола за деца:

  • от 1 до 3 години – теглото на мъника трябва да е до 20 кг;
  • от 3 до 7 години – теглото приблизително да е до 30-35 кг;
  • от 8 до 10 години – тегло до 50 кг.

Това е основният параметър, когато правите своя избор на акумулаторна кола в магазина. На следващо място трябва да изберете дали искате Вие да управлявате играчката чрез специално дистанционно управление или ще се доверите на мъника той да управлява.

Кои са най-купуваните в онлайн магазин Rayatoys.com и защо

Когато клиентите ни правят своя избор ни прави впечатление, че той се основава само на външния вид, който наподобява по-луксозните и скъпи реални автомобили. Това разбира се е съвсем естествено и нормално. Както споменахме, основата в избора стои в годините на мъника и модела трябва да е напълно съобразен с това. В нашия онлайн магазин най-предпочитани се оказаха моделите на съвременните реномирани автомобилни марки, като Мерцедес, Ягуар, Ламборджини.

Всички те могат да бъдат закупени дори и на изплащане чрез равни месечни вноски, което е значително по-малко натоварване върху семейния бюджет.