За какво се използва Cascara Sagrada на NOW

Запекът е заболяване, което често може да се срещне сред хората на всякаква възраст и от всеки пол. Той представлява не само невъзможност за изхождане, но и непълно изпразване на червата. За решаване на проблема ще помогне Cascara Sagrada от Now Foods, който се предлага онлайн на таблетки и капсули тук https://nowfoods.bg/product/now-foods-cascara-sagrada. Какво представлява зърнастецът и за кого е подходящ? Какво смятат потребителите за него и как правилно да го приемаме?

За какво се използва Cascara Sagrada от Now Foods

Продуктът всъщност е съставен от кората на храста зърнастец и той действа като разхлабително. При наличие на определени проблеми със стомашно чревния тракт и при хроничен запек, Cascara Sagrada би могъл да ни помогне. Той ще повиши цялостното ни чувство за благосъстояние и ще пречисти червата ни. Ще позволи по-лесното изхвърляне на причиняващите ни стомашно чревна неразположеност вещества.

Но кое всъщност подобрява състоянието ни и причинява леко слабителният ефект? Това се постига, благодарение на съдържанието на антрахинон в кората на храста зърнастец. Под въздействието на храносмилателните ензими, той се разрушава, образувайки емодин и хризафанова киселина, допринасящи за активирането на рецепторите на лигавицата, които засилват перисталтиката.

За кого е подходящ този продукт

Освен при частичен или хроничен запек, германската служба за обществено здравеопазване препоръчва Cascara Sagrada от зърнастец да се използва още при онези заболявания, при които се изисква лесно изхождане, като:

  • анални фисури;
  • хемороиди;
  • след операция на ректума.

Често този продукт е използван и с цел постигане на диуретичен ефект, при отоци, кожни заболявания и подагра.

Какви са мненията от потребителите

Според проучването относно мненията на използвалите вече Cascara Sagrada от зърнастец потребители става ясно, че масово те са изключително доволни от крайния резултат и дори голяма част споделят, че е надминал очакванията им. Други твърдят, че добавката изключително много им е помогнала след 40-45 им годишнина, когато чревната моторика се забавя. Трети изказват мнения за лъжливо чувство на движение на червата, което обикновено се изразява в противопоказание поради прекомерна чувствителност на перисталтиката.

Как се приема

Препоръчително е Cascara Sagrada от зърнастец да се взема веднъж или два пъти дневно при възможност на празен стомах. Бременните и кърмачките е редно предварително да направят консултация с компетентен лекар дали състоянието им позволява приема на този препарат.