съвети от стивън кинг

Съвети от Стивън Кинг за успешно писане, които можем да пренесем в бизнеса си

Идеите, които ви осенят спорадично, биха могли да се превърнат както в плодотворни бизнес начинания, така и в просто идеалистични мисли, които така и не виждат реализация в действителност.

Едва ли има човек, който да не е чувал за бележития автор Стивън Кинг, който, освен, че е известен като Краля на ужаса, е популярен още с изключителната си творческа и литературна плодовитост. Авторът радва своите почитатели с една или две торби ежегодно и дори и към момента, във вече на преклонна възраст, не спира да твори и дава воля на въображението си. Така той демонстрира неспирност на творческия си процес и не малко пъти през годините е бил запитван как именно съумява да поддържа темпото вече десетилетия.


Поинтересувахме се от съветите на Стивън Кинг, що се отнася до завидните му продуктивност и качество на литературните творби, и решихме да ги споделим с вас. Вярваме, че тези съвети в същността си са универсални и биха могли да бъдат имплементирани в множество сфери от развитието на един успешен бизнес.

Създайте си цели

Когато е запитван относно начините, по които успява да пише и издава творби толкова често, Стивън Кинг казва, че разковничето се крие в ежедневното писане. Той работи така – задава си желан за достигане обем от написан текст в размер на шест страници дневно и се старае да работи фокусирано по 3-4 часа. Така освен, че не спира да твори, той и се упражнява ежедневно в занаята си. Съотнесено към други сфери от бизнеса, бихме могли успешно да интегрираме този съвет – постоянството и липсата на отказ, независимо от обстоятелствата, са средства, които гарантирано ще ви отведат до желаната цел рано или късно.

Търсете подкрепа

За автора тази подкрепа идва в лицето на съпругата му, която неотлъчно е до него по време на целия му творчески път и не спира да го окуражава и „вдига на крака“ всеки път, когато загуби вдъхновението си за творене. Неминуемо, когато се захванем с бизнес или творческа дейност от някакъв тип, ще има моменти, в които сякаш ще губим вяра в собствените си способности и умения и ще се чудим дали не е по-доброто решение да прекратим дейността си. Ето защо е важно да се обградите с хора, които да вярват във вас и в идеята, която искате да реализирате, за да ви окажат необходимата подкрепа, когато имате нужда именно от нея.

Не се страхувайте да експериментирате

Идеите, които ви осенят спорадично, биха могли да се превърнат както в плодотворни бизнес начинания, така и в просто идеалистични мисли, които така и не виждат реализация в действителност. Никога не бихте могли да разберете дали визията ви за нещо би се оказала печеливша, ако не рискувате и не опитате да я изградите в реалността. Експериментирайте и открийте собствените си път и същност на бизнеса, за да сте реализирате като успешни предприемачи.