Какво е Бетаин Хидрохлорид

Съществуват много хора със стомашни проблеми, създаващи голяма дисфункция на храносмилателния тракт. За подобни се предлага бетаин хидрохлорид, носещ наименованието Betaine HCl от Now Foods. Нека видим неговото предназначение и съдържание. Кой и как да го приема?

За какво се използва Бетаин Хидрохлорид

Този продукт представлява солна киселина, която по принцип се произвежда по естествен път в стомаха. Чрез нея се осъществяват процесите на храносмилане и усвояване на протеините, поддържа се баланса на чревната микрофлора и се стимулира отделянето от червата на специални ензими. Той поддържа още оптималните нива на стомашно-чревните бактерии и ферментацията на съдържанието в стомаха.

Какво съдържа Betaine HCl на Now Foods

Солната киселина съдържа в себе си специалния ензим пепсин, чрез който по-ефективно се извършва разграждането и усвояването на протеините. С възрастта обаче той започва да намалява и възникват стомашни проблеми, по специално с обработката на постъпващата храна. Това обикновено се лекуват с добавката Betaine HCl от Now Foods.

Бетаин

Как се приема

Препоръчително е приемът на солната киселина Betaine HCl от Now Foods да се извършва по една капсула веднага след ядене. Ето още няколко препоръки: 

  • да не се взема на празен стомах;
  • при наличие на язва на стомаха или на дванадесетопръстника;
  • да не се слага в храната;
  • има способността да променя естествено цвета си.

Съхранявайте Betaine HCl от Now Foods в оригиналната му опаковка и дръжте на хладно и сухо място. При вземане на други лекарствени препарати, наличие на определени заболявания, при кърмене или бременност, непременно предварително се консултирайте с лекар. Да се държи далеч от деца.

За кого е подходящ

Betaine HCl от Now Foods е за по-възрастното население, чийто нива на солна киселина и ензима pepsin са значително намалели и имат проблеми с храносмилането. Тези нива могат да бъдат компенсирани чрез приема на бетаин хидрохлорид за възвръщане на предишното нормално стомашно-чревно функциониране. Този продукт също ще балансира и съдържанието на полезни бактерии в чревната микрофлора, което допълнително ще облекчи стомаха.

Хранителната добавка бетаин хидрохлорид се предлага онлайн в специализираните онлайн магазини в страната. Препоръчва се обаче да залагате на доказалите се с високото качество на предлаганите добавки брандове и на тези, които работят директно с компанията производител. Така можете да сте сигурни във високото качество на продукта.